Sjokoladekake med kirsebærfyll

Sjokoladekake med kirsebærfyll
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Dette er en virkelig juledrøm av en sjokoladekake. Imponer gjestene med knallgodt kirsebærfyll og fyldig glasur.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 ºC. Smør en springform på 25 cm, eller bruk flere mindre former. Da forkortes steketiden med ca. 20 minutter.
  2. Bland sammen mel, sukker, kakao, natron og bakepulver. Ha i egg, kaffe, melk og olje og bland alt godt sammen. Ha røren i formen og stek den i midten av ovnen i ca. 35 minutter. Når kaken er helt kald, deler du den på midten til to bunner. Lager du flere små, stabler du dem oppå hverandre.
  3. Kok opp fløten. Finhakk sjokoladen og rør den i fløten til den er smeltet. Tilsett litt smør og salt. Sett til avkjøling i kjøleskapet i ca. 1-2 timer. Pass på så den ikke blir for hard!
  4. Bland sammen kremost, syltetøy og sukker i en bolle. Fordel deretter blandingen mellom kakelagene. Smør sjokoladekremen på toppen av kaken og på sidene. Bruk slikkepott for et pent resultat. Pynt kaken med hele kirsebær, plommer eller granateple. Bruk gjerne litt spiselige blomster og urter – rosmarin er godt til sjokolade!