Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny

Kjøtt på grillen

Alt mørt kjøtt egner seg til grilling. På svinekjøtt og lammekjøtt er stort sett alt kjøtt mørt og kan brukes. Ellers er biff og koteletter sikre vinnere. Fettmarmoret kjøtt er saftigere enn helt magert kjøtt og egner seg dermed godt til grilling.

Slik gjør du:

  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet i god tid. Kjøttet bør helst ha tilnærmet romtemperatur når du legger det på grillen.
  2. La grillen bli ordentlig varm før du starter. Griller du med kull, så la tennvæsken trekke godt inn i kullene før du tenner på.
  3.  Pensle risten med matolje for å unngå at kjøttet fester seg i risten. Vent gjerne med å legge risten på til du er klar til å grille.
  4. La så kullene brenne til de er dekket av et grått askelag, før du begynner å grille. Da får du best varme, og unngår at flammene brenner kjøttet.
  5. Legg kjøttet på grillristen. Når kjøttsaften “pipler” opp på overflaten kan du snu kjøttskivene.
  6. Når kjøttet har fått en fin stekeskorpe, er det viktig å snu kjøttet ofte!
  7. Ikke stikk i kjøttet med en gaffel. Da renner den gode kjøttsmaken ut med kjøttsaften. Bruk grillklype når du griller.
  8. Bruk steketermometer når du griller store stykker, da vil du få best resultat.

Velbekomme!

 

Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt