Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Vanskelighetsgrad
Middels
Tidsforbruk
20-40 min.
Brukernes vurdering
 
Gi din vurdering (0 stemmer)
Oppskrift
 
Ingredienser
  • Jordbær- og rabarbrasyltetøy
  • 1kurvjordbær
  • 500grabarbra
  • 1stkvaniljestang(kan sløyfes)
  • 500gsukker

Legg til i handleliste
Slik gjør du:

Rens og skjær jordbær i to, rabarbraen i ca. 2 cm tykke skiver. Splitt opp vaniljestangen.

Legg jordbær, rabarbra og sukker lagvis i en kjele. Legg vaniljestangen mellom lagene. La kjelen stå på kjøkkenbenken en times tid så bær og rabarbra begynner å safte seg.

Kok opp, skru ned varmen og la syltetøyet småkoke til jordbær og rabarbra er mørt. Rør av og til så det ikke brenner seg i kjelebunnen.

Skum godt av, ta opp vaniljestangen og fyll syltetøyet på varme glass som skrues til med det samme.

Oppskrift fra frukt.no

Handleliste

Endre i handlelisten
Send på e-post
Send på SMS
Captcha
Skriv inn tegnene i bildet i feltet under. Dette gjør vi for at du ikke skal få uønsket e-post og sms.