Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Vanskelighetsgrad
Lett
Tidsforbruk
40-60 min.
Brukernes vurdering
 
Gi din vurdering (0 stemmer)
Oppskrift for porsjon(er)
Beregn
 
Ingredienser
  • Pastagrateng med kjøttdeig
  • 1 ss olivenlje
  • 2 løk. hakket
  • 2 fedd hvitløk. knust og hakket
  • 500 g kjøttdeig
  • 1 aubergine. i biter
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ts Toscana kryddermiks (eller oregano. basilikum og timian)
  • 3 dl kjøttbuljong
  • Pepper
  • 200 g pasta. for eksempel penne
  • Til hvit saus:
  • 60 g smør
  • 60 g hvetemel
  • 4.5 dl hvetemel
  • 60 g revet ost

Legg til i handleliste
Slik gjør du:

Slik gjør du:
1. Varm oljen i en stor panne og stek løken blank. Tilsett hvitløk , kjøttdeig og aubergine og stek videre i cirka fem minutter.
2. Ha i tomatpuré, hermetiske tomater, krydder og buljong og kok i 25 minutter. Smak til med pepper.
3. Varm ovnen til 200 grader. Kok pasta som anvist på pakken, hell av vannet og sett
pastaen til side.
4. Lag hvit saus: Stek sammen smør og mel i noen minutter over lav varme. Tilsett melken, litt og litt mens du rører.
5. Rør inn pastaen i kjøttsausen og ha det i en ildfast form. Hell over hvit saus og revet ost og stek i ovnen i 20 minutter, til osten er gyllen. Server gjerne godt brød og en grønn salat til.

 

Oppskriften er hentet fra SPARs matmagasin, Matlyst.

Handleliste

Endre i handlelisten
Send på e-post
Send på SMS
Captcha
Skriv inn tegnene i bildet i feltet under. Dette gjør vi for at du ikke skal få uønsket e-post og sms.