Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Vanskelighetsgrad
Middels
Tidsforbruk
Over 60 min.
Brukernes vurdering
 
Gi din vurdering (0 stemmer)
Oppskrift for 12 porsjon(er)
 
Ingredienser
  • Valnøttbrød
  • 5dlkulturmelk
  • 5dlmelk
  • 50ggjær
  • 2tssalt
  • 1ssmørk sirup
  • 150gsammalt hvete, grov
  • 150gsammalt rug, fin
  • 1kghvetemel
  • 200gvalnøttkjerner
  • 1stkeggtil pensling

Legg til i handleliste
Slik gjør du:

I stekeovnen på 210 °C i ca 40 minutter.

 

Bland melk og lunken vann. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av væsken. Rør i resten av melkeblandingen. Bland inn salt, sirup og grovt mel. Elt inn hvetemel til deigen såvidt slipper bollen. La den heve til dobbel størrelse. Elt inn grovhakkede nøtter. Del deigen i tre deler og form dem til runde eller avlange brød. Etterhev brødene i ca 30 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek brødene midt i ovnen. Avkjøles på rist.

 

Oppskrift fra melk.no

Handleliste

Endre i handlelisten
Send på e-post
Send på SMS
Captcha
Skriv inn tegnene i bildet i feltet under. Dette gjør vi for at du ikke skal få uønsket e-post og sms.