Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Vanskelighetsgrad
Middels
Tidsforbruk
Over 60 min.
Brukernes vurdering
 
Gi din vurdering (0 stemmer)
Oppskrift for 12 porsjon(er)
 
Ingredienser
  • Lettvint sommerkake

Sukkerbrød:
  • 6stkegg
  • 180gsukker
  • 180ghvetemel
  • 1tsbakepulver

    Eggekrem:
  • 4dlmelk
  • 1stkvaniljestang
  • 4stkeggeplomme
  • 0.5dlsukker
  • 1ssmaisstivelse (maizena)

    Pynt:
  • 3dlkremfløte
  • 200gbringebær
  • 1stkfersken
  • 200gjordbær
  • 100gblåbær

Legg til i handleliste
Slik gjør du:

1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør forsiktig inn i eggedosisen. Ha røren i en godt smurt 24 cm form. Stek på nederste rille i ovnen ca. 45 minutter. Avkjøl sukkerbrødet på rist.

2. Skrap ut vaniljefrøene til eggekremen og ha frøene i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Avkjøl i kaldt vann.

3. Del kaken i to og dynk bunnene med melk eller fruktjus.

4. Bland kald eggekremen med litt pisket krem. Fordel halvparten av kremen på bunnen og legg på rikelig med friske bær. Legg på den andre kakebunnen og fordel resten av kremen over.

5. Pynt med fersken eller mango i båter og for eksempel bringebær og sitronmelisse.

Oppskrift fra matprat.no

Handleliste

Endre i handlelisten
Send på e-post
Send på SMS
Captcha
Skriv inn tegnene i bildet i feltet under. Dette gjør vi for at du ikke skal få uønsket e-post og sms.