Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Vanskelighetsgrad
Lett
Tidsforbruk
Over 60 min.
Brukernes vurdering
 
Gi din vurdering (0 stemmer)
Oppskrift
 
Ingredienser
  • Blinis med røkelaks og urterømme med agurk

Blinis:
  • 0.5pkgjær
  • 4dllunkenmelk
  • 50gsammalt hvete, fin
  • 4stkeggeplomme
  • 2sssmeltetsmør
  • 3ssseterrømme
  • 0.5tssalt
  • 4stkeggehvite
    Urterømme med agurk:

  • 3dllettrømme
  • 1stkslangeagurk
  • 1sshakketfrisk dill, evt. timian eller oregano
    litt salt

  • 1stkfinhakketrødløktil pynt
  • 3stilkfrisk dill

Legg til i handleliste
Slik gjør du:

Rør gjæren ut i lunken melk (eller bland tørrgjær i melet) og tilsett melet. Rør til alt er godt blandet. Dekk bollen med plast og la den stå kaldt natten over. Romtemperer røren og tilsett eggeplommer, smør, rømme og salt. Rør godt. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren.

Sett røren med spiseskje til passe store blinis i middels varm stekepanne. Snu blinisene når røren har stivnet på overflaten. Anrett blinisene på tallerkner med litt urterømme og en skive røkelaks. Dryss litt finhakket rødløk rundt blinisene til slutt.

Oppskrift fra www.matprat.no

Handleliste

Endre i handlelisten
Send på e-post
Send på SMS
Captcha
Skriv inn tegnene i bildet i feltet under. Dette gjør vi for at du ikke skal få uønsket e-post og sms.