Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Vanskelighetsgrad
Lett
Tidsforbruk
20-40 min.
Brukernes vurdering
 
Gi din vurdering (0 stemmer)
Oppskrift for porsjon(er)
Beregn
 
Ingredienser
  • Rabarbrasuppe med jordbær
  • 500grabarbra
  • 8dlvann
  • 2sssukker
  • 1kurvjordbær
  • 0.5lvaniljeis eller valgfri sorbet

Legg til i handleliste
Slik gjør du:

Vask og skrell rabarbraen og skjær den i 2-3 cm biter. Ta vare på skallet.

Kok rabarbraen og skallet i vann og sukker (sukkerlaken) i ca 10 minutter. Skallet gir en fin farge.

Ta ut skallet og bruk en stavmikser for å mose suppen til en glatt røre. Er suppen for tynn, kan den jevnes med litt potetmel (ca 1-2 ss rørt ut i litt kaldt vann). Har du i potetmel, sørg for å koke opp på nytt.

Hell suppen over i suppetallerkner. Skjær jordbærene i skiver og ha disse i suppen. Legg en kule sorbet i midten av hver tallerken. Pynt med et helt jordbær på toppen av sorbetkulen.

Oppskrift fra matprat.no

Handleliste

Endre i handlelisten
Send på e-post
Send på SMS
Captcha
Skriv inn tegnene i bildet i feltet under. Dette gjør vi for at du ikke skal få uønsket e-post og sms.